اتاق گیلان
دومین جلسه کمیسیون نوآوری، دانش‌بنیان و هوشمندسازی اتاق بازرگانی گیلان در دیدار رئیس اتاق بازرگانی گیلان با رئیس خانه صنعت مطرح شد؛ تلاش برای جستجوی راهکارهای مشترک حمایتی از واحدهای تولیدی و صنعتی دیدار انجمن زیتون استان گیلان با رئیس اتاق بازرگانی گیلان: بررسی راهکارهای توسعه و حمایت از تولید زیتون یادداشت: الزامات توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش راهبردی استان گیلان در نشست مشترک هیأت تجاری فدراسیون روسیه و فعالان اقتصادی استان گیلان مطرح شد: تأکید بر توسعه همکاری‌های لجستیکی و نقش کلیدی بندر انزلی جلسه مشترک کمیسیون صادرات اتاق ایران با صادرکنندگان استان خراسان رضوی برگزار شد تأکید رئیس کمیسیون مالیات و بانک اتاق بازرگانی گیلان بر تعامل سازنده با فعالان اقتصادی صد و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گیلان برگزار شد رونمایی از مستند سمفونی شهرها، پنجره‌های دوستی در اتاق بازرگانی گیلان چالش‌های گردشگری و بوم‌گردی گیلان در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بررسی شد نخستین گام کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی گیلان در مسیر توسعه دانش‌بنیان تجلیل از نقش ماندگار پیشکسوتان و استادکاران توسط کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق گیلان تقدیر رئیس اتاق بازرگانی گیلان از سرمایه‌گذاری‌های گسترده خانواده سلیمی در رونق اقتصادی استان کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گیلان با هدف توسعه پایدار کشاورزی استان آغاز به کار کرد رئیس اتاق بازرگانی گیلان: صنعت ساختمان، محرک اقتصاد و اشتغال استان گرامیداشت روز پیروزی روسیه در سرکنسولگری روسیه در رشت با حضور جمعی مدیران استانی و همچنین فعالان اقتصادی برگزار شد اعضای جدید کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان معرفی شدند بررسی راهکارهای ساماندهی کارخانجات چای در اتاق بازرگانی گیلان
1404 سه شنبه 13 خرداد

اتاق گیلان

اقتصادی

رضائیان در جلسه شورای گفتگو: بیش از ۶۵ درصد چای خشک تولید امسال خریدار ندارد

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان، قاسم رضائیان ۶ دی ماه در شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، کاهش ۳۹ درصدی واردات چای در نیمه نخست امسال را نوید خوبی برای تولیدکنندگان دانست و اظهار کرد: بیشترین میزان واردات چای از هند معادل ۱۸ هزار تن است که ۴۸ درصد کل واردات چای به ایران را شامل می شود.
وی با اشاره به بحران بازار چای ایرانی طی سال گذشته و امسال به واسطه واردات ۱۰۹ هزار تنی در سال ۱۴۰۱، افزود: صنعت چای نیازمند مدیریت عرضه و تقاضاست.
رئیس اتاق بازرگانی گیلان با بیان اینکه بیش از هفت هزار تن چای خشک از سال گذشته در انبارها باقی مانده و در سال جاری نیز ۲۶ هزار تن تولید داشتیم، تصریح کرد: بیش از ۶۵ درصد چای خشک تولید امسال خریدار ندارد.
رضائیان تخمین نادرست سرانه مصرف چای در کشور را یکی از عوامل ناترازی بازار دانست و ادامه داد: محاسبه بالاتر از تقاضای واقعی برای سرانه مصرف چای بستری را برای واردات بی رویه و آسیب به تقاضای چای داخلی فراهم کرده که منجر به دپوی چای با کیفیت ایرانی شده است. وی خواستار بازنگری در سرانه مصرف با توجه به تغییر سبک زندگی و ذائقه ایرانی به ویژه نسل جوان طی سال های گذشته شد و بیان کرد: شاهد روی آوردن جوانان به مصرف قهوه و قهوه فوری و انواع دمنوش ها و ..... هستیم که الگوی مصرف را تغییر داده است.
رئیس اتاق بازرگانی گیلان بی توجهی به صنعت چای را موجب کاهش باغات چای استان از ۳۶ هزار هکتار به حدود ۲۰ هزار هکتار دانست و تصریح کرد: زمینه فروش باغات برای ویلاسازی فراهم شده است.
وی با اشاره به زمان نامناسب واردات چای خارجی که همه ساله در زمان عرضه چای ایرانی است، گفت: فروش اراضی و تغییر کاربری ناشی از اقتصادی نبودن زمین برای کشاورز است؛ همچنین شاهد قوانین ارزی مشوق برای واردات چای هستیم، زیرا به کشاورز خارجی یارانه می دهیم و کشاورز ما با ارز آزاد تولید می کند.
رضائیان موجودی بالای چای خشک در انبارها را موجب افزایش هزینه های انبارداری و احتمال رسوب و ایجاد چای تاریخ مصرف گذشته و سنواتی و .... دانست و افزود: ارز تک نرخی ضرورت دارد؛ همچنین نیازمند پرداخت تسهیلات به‌زراعی برای باغات چای هستیم، زیرا میانگین برداشت برگ سبز در هر هکتار، زیر هفت تن است که اقتصادی نیست. وی همچنین خواستار صدور مجوز ثبت سفارش پس از فروش چای خشک و پرداخت بهای برگ سبز شد و تصریح کرد: اولویت ثبت سفارش با کارخانجات چای باشد. خرید تضمینی نیز جهت پرداخت به موقع بهای برگ سبز الزامی است تا از فروش زیر قیمت چای خشک جلوگیری شود.
رئیس اتاق بازرگانی با بیان اینکه نیازمند اصلاح و احیای باغات و توسعه مکانیزاسیون و اجرای سیستم های نوین آبیاری هستیم، خاطرنشان کرد: باید تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند؛ متاسفانه افت کیفیت چای تولیدی سبب تغییر ذائقه مردم شده و باید با به‌زراعی و بهسازی کارخانجات به سمت تولید کیفی مطابق با استانداردهای جهانی برویم.

اشتراک گذاری: