اتاق گیلان
دومین جلسه کمیسیون نوآوری، دانش‌بنیان و هوشمندسازی اتاق بازرگانی گیلان در دیدار رئیس اتاق بازرگانی گیلان با رئیس خانه صنعت مطرح شد؛ تلاش برای جستجوی راهکارهای مشترک حمایتی از واحدهای تولیدی و صنعتی دیدار انجمن زیتون استان گیلان با رئیس اتاق بازرگانی گیلان: بررسی راهکارهای توسعه و حمایت از تولید زیتون یادداشت: الزامات توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش راهبردی استان گیلان در نشست مشترک هیأت تجاری فدراسیون روسیه و فعالان اقتصادی استان گیلان مطرح شد: تأکید بر توسعه همکاری‌های لجستیکی و نقش کلیدی بندر انزلی جلسه مشترک کمیسیون صادرات اتاق ایران با صادرکنندگان استان خراسان رضوی برگزار شد تأکید رئیس کمیسیون مالیات و بانک اتاق بازرگانی گیلان بر تعامل سازنده با فعالان اقتصادی صد و یکمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گیلان برگزار شد رونمایی از مستند سمفونی شهرها، پنجره‌های دوستی در اتاق بازرگانی گیلان چالش‌های گردشگری و بوم‌گردی گیلان در کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی بررسی شد نخستین گام کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی گیلان در مسیر توسعه دانش‌بنیان تجلیل از نقش ماندگار پیشکسوتان و استادکاران توسط کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق گیلان تقدیر رئیس اتاق بازرگانی گیلان از سرمایه‌گذاری‌های گسترده خانواده سلیمی در رونق اقتصادی استان کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی گیلان با هدف توسعه پایدار کشاورزی استان آغاز به کار کرد رئیس اتاق بازرگانی گیلان: صنعت ساختمان، محرک اقتصاد و اشتغال استان گرامیداشت روز پیروزی روسیه در سرکنسولگری روسیه در رشت با حضور جمعی مدیران استانی و همچنین فعالان اقتصادی برگزار شد اعضای جدید کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان معرفی شدند بررسی راهکارهای ساماندهی کارخانجات چای در اتاق بازرگانی گیلان
1404 پنج شنبه 15 خرداد

اتاق گیلان

اقتصادی

سفر هیأت گیلان به روسیه؛ عزم برای ارتباط اقتصادی عملیاتی با روسیه جدی است

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان، استاندار در حاشیه دیدار با سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه از حضور هیأت بلندپایه تجاری به کشور روسیه با اشاره به عقد تفاهم‌نامه‌هایی در خلال این سفر ابراز امیدواری کرد: این ارتباط دوسویه و بر اساس منافع متقابل نتایج خوبی عاید کشور و استان گیلان خواهد شد. اسدالله عباسی ادامه داد: عزم گیلان برای ارتباط اقتصادی عملیاتی با روسیه جدی است و نگاهمان نیز نگاهی ابزاری نیست که می‌تواند اقتصاد کشورمان را متحول کند. وی افزود: در جلسات متعددی که ابتدای سال جاری با حضور فعال اقتصادی استان، مقامات عالی‌رتبه دستگاه‌های اجرایی، دستگاه قضائی و نمایندگان مجلس برگزار شد، تأکید کردیم که میزان صادرات کالاهای صادراتی گیلان تراز مساعدی ندارد و برای جبران این ضعف باید خود را وقف گیلان کنیم تا این ظرفیت بالقوه به ظرفیت بالفعل تبدیل شده و نتایج آن در افزایش درآمد سرانه استان متبلور شود. نماینده عالی دولت نیز در حاشیه این سفر با بیان اینکه گسترش روابط تجاری ایران با دیگر کشورها یک ضرورت است، گفت: دنیای امروز، دنیای متفاوتی است؛ بنابراین باید با شناخت دنیای امروز و متناسب با شرایط فعلی سهم خود را از اقتصاد منطقه و روسیه طلب کنیم. عباسی با اشاره به عدم توجه به گسترش روابط تجاری با کشورهای منطقه و کشورهای همسایه در سال‌های گذشته و تمرکز بر رابطه با غرب افزود: امروز کمتر کسی در کشورمان رویکرد سابق را نسبت به اروپا دارد و همه می‌دانند رویکرد یک‌طرفه‌ای که در سال‌های گذشته در مبادلات و ارتباطات خود با این قاره تعریف کرده بودیم، سرانجام خوبی نداشت و با توجه به دنباله‌رو بودن آن‌ها در سیاست خارجی و سیاست‌های اقتصادی صلاح نیست بر این رابطه پافشاری کنیم. وی با اشاره به افزایش توانمندی‌های اقتصادی کشورمان ادامه داد: با رشدی که جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر تجربه کرده اگر به کشورهای همسایه توجه نکنیم، مسیر رشدمان به بن‌بست می‌خورد و اقتصاد روسیه یکی از مسیرهای ویژه‌ای است که باید موردتوجه قرار گیرد. استاندار گیلان با اشاره به عضویت کشورمان در پیمان شانگ‌های گفت: دولت مردمی ایران قوی بر پیمودن مسیر گسترش روابط تجاری با روسیه تأکید دارد و وزارتخانه‌های مرتبط نیز در مکاتبات خود با استانداری‌ها و رئیس‌جمهور نیز در دیدار با استانداران بر این امر تأکید دارند. در همین راستا اقداماتی در استان آغاز شد و اتاق گیلان با توجه به رویکردی که در دوره فعلی در حوزه تجارت خارجی دارد، دعوت از هیأت‌های تجاری و فعالان اقتصادی سایر کشورها را به‌صورت روتین در دستور کار خود قرار داد که خوشبختانه نتایج خوبی داشت. وی ادامه داد: اتاق گیلان از مدتی پیش برای گسترش روابط گیلان با روسیه در چند محور علم و فناوری، مدیریت شهری، اقتصادی، بازرگانی، صنعتی و کشاورزی و همچنین حوزه گردشگری برنامه‌ریزی کرد. عباسی با تشریح رویدادهای سیاسی اخیر منطقه ادامه داد: طبق یک نگاه واقع‌گرایانه، روسیه مسیر تجاری مطمئن دیگری به‌جز ایران ندارد؛ بنابراین راه‌اندازی کریدور شمال-جنوب فرصت بسیار مغتنمی برای ایران و روسیه است. استاندار گیلان بیان کرد: در گذشته در این زمینه کم‌کاری شده اما دولت مردمی ایران قوی عزم خوبی برای راه‌اندازی آن دارد. همچنین روسیه امروز در بخش‌های مختلف نیازمند ایران است و در طلایی‌ترین دوران روابط دو کشور قرار داریم.
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه هم با اشاره به ارائه بخشی از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های استان گیلان در جریان سفر به روسیه بیان کرد: امیدوارم سفر هیئت تجاری گیلان به روسیه زیربنایی برای حضور پررنگ‌تر گیلان و سایر استان‌های ایران در روسیه شود. وی با بیان اینکه تجار ایران بازار روسیه را نشناخته و عمدتاً به‌طور تصادفی به تجارت با این کشور مشغول شده‌اند، افزود: البته این به معنای ضعف تجار نیست، بلکه در ایران برنامه منسجمی برای حضور در بازار روسیه وجود نداشته است.
قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان هم در حاشیه این دیدار با بیان اینکه اتاق گیلان از سال گذشته بر حضور در بازارهای صادراتی کشورهای همسایه از جمله روسیه متمرکز شده، گفت: اتاق گیلان چند برنامه راهبردی اقتصادی برای سال پیشه رو دارد که سفر هیئت تجاری گیلان به ریاست استاندار به روسیه یکی از آنها می باشد. رضائیان با اشاره به نشست هایی که در جریان سفر هیات تجاری اتاق گیلان و هیئت بلندپایه استان به روسیه در مسکو در حال برگزاری است، افزود: گیلان استانی صنعتی، معدنی، تجاری گردشگری و کشاورزی است و در بسیاری از بخش‌های صنعتی و تولیدی رتبه نخست کشور را دارد. وی اظهار کرد: تلاش کردیم هیئت تجاری این استان در سفر به روسیه نماینده‌ای از کلیه بخش‌ها حضور داشته باشد تا این سفر به نتایج مطلوب و بلندمدت موردنظر برسد.

اشتراک گذاری: