دومین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان با حضور تعدادی از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان صنایع غذایی گیلان در محل سالن همایش های اتاق بازرگانی گیلان تشکیل شد. اتاق بازرگانی گیلان با هدف تسهیل در امور سرمایهگذاری و تولید از خرداد سال جاری اقدام به تشکیل کمیسیونهای تخصصی نمود؛ اعضای این کمیسیونها را اعضای هیات نمایندگان و فعالان بخش خصوصی و کارشناسان حوزههای مختلف تشکیل میدهند. در صدو دومین جلسه شورای گفتگو که به منظور ارائه خدمات مطلوب به فعالان اقتصادی دارای کارات بازرگانی راهاندازی میز خدمت با همکاری دستگاههای اجرایی، سازمان صمت، تأمین اجتماعی، امور مالیاتی و اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری مطرح و همزمان اعتبارنامه کمیسیونهای تخصصی برای رسمیت بخشیدن به فعالیت آنان از سوی استاندار گیلان اعطا شد. این گزارش میافزاید: رییس اتاق بازرگانی گیلان که خود در یکی از کمیسیونهای 14 گانه اتاق گیلان (کمیسیون صنایع غذایی) ریاست آن را عهدهدار است در نشستی با حضور سرمایهگذاران و تولیدکنندگان صنایع غذایی به شناسایی تهدیدها و فرصتهای این صنعت و اهمیت امنیت صنایع غذایی پرداخت. سامان نظری معافی رییس اتاق بازرگانی که ریاست انجمن صنعت پخش گیلان را نیز عهدهدار است در جمع صاحبان کارخانجات صنایع غذایی گیلان اظهار کرد : صنایع غذایی و تولید در صنعت غذا از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است ، در دوران جنگ همه ما شاهد بودیم، تولید، پخش و بازار به عنوان سه حلقه به هم پیوسته مواد غذایی به گونهای عمل کردند که مردم نگرانی از کمبود مواد غذایی نداشته باشند و اراده و همت لازم از سوی بخش خصوصی که بتواند در بحران در کنار مردم باشد به خوبی آشکار بود. این تولیدکننده فراوردههای گوشتی میافزاید: ما از طریق این کمیسیون و دستورات جلسه که در هر نشست با بررسی شرایط حاکم بر تولید مطالبات خود را از دستگاههای اجرایی مطرح خواهیم کرد، از دستگاههای اجرایی خواهیم خواست تا نگاه واقعبینانه از وضعیت حاکم بر اقتصاد و فشار مضاعف ناشی از رکود و تورم که بر دوش بخش خصوصی سنگینی مینماید داشته باشند تا با عبور از بحران و رکود اقتصادی بتوانیم تولید و صنعت را ایستاده نگه داریم و در بحران کمسویی برق صنعت با اراده و پشتکاری که داریم چراغ صنعت و صنایع غذایی را در گیلان نگذاریم مانند 60 کارخانهای که به 16 کارخانه کیک و شیرنی تقلیل یافته است خاموش شود. رییس اتاق بازرگانی گیلان تصریح کرد: کمیسیونهای تخصصی برای شناسایی دقیقتر مشکلات و موانع و استفاده از ظرفیتهای تسهیلگرایانه اتاق از طریق تعامل با مسئولان با ارائه راهکارهای کارشناسی در نشستهای تخصصی حضور خواهد داشت. به گفته نظری معافی قطعا ما در استان شاهد همراهی بسیار بالا استاندار گیلان، رییس کل دادگستری، دادستان مرکز گیلان و دستگاههای نظارتی هستیم و هر جا که ما از آنان کمک و مطالبهای داشتهایم تا لحظه رفع مشکلات و رسیدن به نتیجه ما را رها نکرده و در کنار ما هستند.
وی اضافه کرد: ما از طریق این کمیسیونها تلاش خواهیم کرد تا با بررسی فنی و کارشناسی مشکلات و پیگیری آن از طریق شورای گفتگو و دیگر ظرفیتهای موجود، موانع تولید را بررسی و دغدغههای صنعت غذایی را به نظر آقای استاندار برسانیم. در این نشست اکبر تطهیری مقدم رییس انجمن مدیران صنایع و مشاور رییس اتاق بازرگانی در امور کمیسیونها عنوان کرد: گیلان در گذشته یکی از استانهایی بود که با تنوع صنایع غذایی روبرو بود اما هر سال بسیاری از صنعتگران از دایره تولید صنعت غذایی خارج شدند و اکنون هم ضرورت دارد تا صیانت لازم از کارخانجات باقیمانده صنایع غذایی صورت گیرد. مهدی پاکدامن لاهیجی سرمایهگذار و تولیدکننده صنایع غذایی نادی، محمد خادمی سرمایهگذار سردخانه سرما پنگوئن، علی حق بین از شرکتهای معظم پخش صنایع غذایی و بهداشتی، فرزاد کوهنژاد مدیر عامل صنایع شیر پاستوریزه پگاه گیلان، نادیا مدیرعامل گیل آرد، بابک صفایی دبیر انجمن صنعت پخش و تعدادی دیگر از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان صنعت غذا مشکلات خود را در حوزههای مختلف از جمله موانع موجود در دستگاههای اجرایی، تامین مواد اولیه و حوزههای مالیاتی و تامین اجتماعی مطرح کردند. در پایان این نشست که با حضور فرهاد شفقتی نایب رییس اتاق بازرگانی گیلان صورت گرفت، رییس اتاق بازرگانی گیلان از تلاشهای مهندس مهدی پاکدامن لایجی مدیرعامل گروه صنایع غذایی نادی به واسطه حضور چند دهه در تولید، صنعت و صادرات قدردانی کرد و به رسم یاد بود لوح سپاس به او اهدا کرد.