اتاق گیلان
مطالعات آمایشی بر اساس تحولات اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی به‌روز شوند جلسه آنلاین توسعه روابط تجاری بین رؤسای اتاق‌های بازرگانی گیلان و تولیاتی فدراسیون روسیه تأکید رئیس اتاق بازرگانی گیلان بر هم‌افزایی میان همه ذی‌نفعان در دیدار با مدیرعامل راه‌آهن رشت هم‌اندیشی هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی با مدیرکل امور مالیاتی پیرامون مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی و صادراتی استان قاسم رضائیان در مراسم گرامیداشت روز ملی زیتون: فعال‌سازی تشکل‌ها و انجمن‌ها به تقویت کشاورزی استان می‌انجامد رئیس اتاق بازرگانی گیلان اعلام کرد: اعلام آمادگی یک شرکت ایرانی برای سرمایه‌گذاری در پروژه راه‌آهن رشت – آستارا قاسم رضائیان در جلسه شورای گفتگو بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و تأمین انرژی تأکید کرد دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان دیدار کرد استاندار گیلان در جلسه شورای گفتگو: رفع مشکلات شهر صنعتی کمک به توسعه اقتصادی استان است انعقاد پیمان پولی، مبادلات تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر را تقویت می‌کند افزایش صادرات کالاها از گمرکات استان گیلان پیام تبریک رئیس اتاق بازرگانی گیلان به مناسبت روز ملی صادرات نقش بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و تولید به‌شدت پررنگ است برگزاری مراسم استانی گرامیداشت روز ملی صادرات در سالن غدیر استانداری گیلان نایب رئیس اتاق بازرگانی گیلان: لزوم رعایت اصل پایش فرایندهای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در استان تکالیف دولت و بخش خصوصی در تجارت خارجی باید حفظ و توسعه تجارت با کشورهای همسایه و دنیا باشد استاندار گیلان گفت: مشکلات اقتصادی مشخص شده و یک به یک آن‌ها را با تفاهم و پیگیری حل می‌کنیم همایش هم‌اندیشی فعالان اقتصادی بندر انزلی به ابتکار اتاق بازرگانی گیلان
1403 شنبه 1 دی

اتاق گیلان

اقتصادی

مطالعات آمایشی بر اساس تحولات اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی به‌روز شوند

قاسم رضائیان، رئیس اتاق گیلان در گفت‌وگو با اتاق ایران آنلاین گفت: چنانچه قرار باشد برای توسعه کشور برنامه‌ریزی کنیم باید در قدم اول، امکانات، ظرفیت‌ها، نواقص و نیازمندی‌های خود بشناسیم. برای این منظور نیازمند مطالعات آمایشی هستیم. این مقام مسئول در این رابطه تأکید می‌کند مطالعاتی که درباره منطقه گیلان صورت گرفته است، قدیمی بوده و باید بازنگری و اصلاح شود چراکه امروز به دلیل تغییرات زیست‌محیطی و تحولات اقتصادی و اجتماعی، ظرفیت‌ها و امکانات متفاوتی نسبت به گذشته در اختیار داریم.
قاسم رضائیان تصریح کرد: در حال حاضر منطقه گیلان با عدم هماهنگی در سیاست‌گذاری‌ها، مواجه است، این موضوع موجب می‌شود که برخی از ظرفیت‌های استان به‌طور کامل شناسایی و بهره‌برداری نشوند. نکته دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، ضعف در زیرساخت‌هاست. توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، انرژی، آب و فاضلاب، ارتباطات و اینترنت در بسیاری از نقاط استان گیلان هنوز به سطح مطلوب نرسیده است. این مشکلات می‌تواند مانعی بزرگ در جذب سرمایه‌گذاران و توسعه صنایع مختلف باشد.
این فعال اقتصادی کمبود نیروی کار ماهر در این منطقه را به عنوان چالش دیگری که در سطح استان با آن مواجه هستند، نام برد و تأکید کرد: گیلان با مشکل کمبود نیروی کار ماهر در برخی از صنایع روبه‌رو است. بسیاری از واحدهای تولیدی استان به نیروی انسانی ماهر نیاز دارند که قادر به ارتقای کیفیت تولیدات و ایجاد نوآوری باشند. در کنار همه این مشکلات، چالش‌های زیست‌محیطی مانند آلودگی آب و خاک، تخریب جنگل‌ها و کاهش منابع آبی، نیز مطرح است که می‌تواند تهدید جدی برای توسعه پایدار استان گیلان باشد.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران فقدان برنامه‌ریزی مدون و منسجم و نبود مطالعات دقیق، عمیق و کامل در حوزه توسعه منطقه‌ای و آمایش سرزمینی را یک چالش جدی مطرح کرد و افزود: این عدم بازنگری موجب شده تا استان نتواند به‌طور بهینه از ظرفیت‌های خود بهره‌برداری کند.
رضائیان پیشنهاد داد: برای تحقق توسعه پایدار استان لازم است برنامه‌ریزی‌های آمایشی و توسعه‌ای مورد بازنگری قرار گیرد. در واقع بازنگری در آمایش سرزمینی استان گیلان و تطبیق آن با تحولات جدید اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی ضروری است. این بازنگری باید به‌گونه‌ای انجام شود که ظرفیت‌های مختلف استان از جمله کشاورزی، شیلات، صنعت و گردشگری به‌طور متوازن و پایدار توسعه یابند.
او تقویت زیرساخت‌ها از جمله توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل (جاده‌ای، ریلی و دریایی)، ارتقای کیفیت خدمات عمومی (آب، برق، گاز، اینترنت) را خواستار شد و افزود: توسعه و تقویت زیرساخت‌ها موجب می‌شود جذب سرمایه‌گذاران و بهبود شرایط زندگی در مناطق مختلف استان بهبود پیدا کند.
عضو هیأت نمایندگان اتاق ایران حمایت واقعی از بخش خصوصی و ارتقای سطح همکاری‌ها برای ایجاد فضای مناسب در محیط کسب‌وکار، ایجاد مشوق‌ها و تسهیلات مالی برای کارآفرینان و صنایع کوچک و متوسط، را مورد تأکید قرار داد.
رئیس اتاق رشت، آموزش و توسعه نیروی انسانی ماهر، توسعه فناوری‌های جدید و تمرکز روی بخش تحقیق و توسعه و حمایت از گردشگری پایدار و بوم‌گردی را نیز پیشنهاد داد و افزود: با به‌کارگیری استراتژی‌های مناسب و همکاری‌های مشترک بین دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف، می‌توان گیلان را به عنوان یک نمونه موفق از توسعه پایدار منطقه‌ای معرفی کرد.


اشتراک گذاری: