اتاق گیلان
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) با قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان دیدار کرد استاندار گیلان در جلسه شورای گفتگو: رفع مشکلات شهر صنعتی کمک به توسعه اقتصادی استان است انعقاد پیمان پولی، مبادلات تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر را تقویت می‌کند افزایش صادرات کالاها از گمرکات استان گیلان پیام تبریک رئیس اتاق بازرگانی گیلان به مناسبت روز ملی صادرات نقش بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و تولید به‌شدت پررنگ است برگزاری مراسم استانی گرامیداشت روز ملی صادرات در سالن غدیر استانداری گیلان نایب رئیس اتاق بازرگانی گیلان: لزوم رعایت اصل پایش فرایندهای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در استان تکالیف دولت و بخش خصوصی در تجارت خارجی باید حفظ و توسعه تجارت با کشورهای همسایه و دنیا باشد استاندار گیلان گفت: مشکلات اقتصادی مشخص شده و یک به یک آن‌ها را با تفاهم و پیگیری حل می‌کنیم همایش هم‌اندیشی فعالان اقتصادی بندر انزلی به ابتکار اتاق بازرگانی گیلان جلسه کارشناسی سندیکای چای با حضور جهانساز رئیس سازمان چای کشور در محل اتاق بازرگانی گیلان میزبانی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه از هیأت تجاری استان ساراتوف روسیه نشست هیأت اقتصادی استان ساراتوف روسیه با فعالان اقتصادی اتاق گیلان ظرفیت و پتانسیل خوبی برای تجارت مستقیم بین گیلان و هند وجود دارد فعالان اقتصادی در نشست با مجمع نمایندگان گیلان خواستار همراهی همه‌جانبه آنان در رفع مشکلات زیرساخت‌های تجاری و حمایت از واحدهای تولیدی شدند در جلسه مشترک مدیرکل ثبت شرکت‌های کشور با اتاق بازرگانی گیلان مطرح شد: حل مشکلات فعالان اقتصادی در دستورکار واردات چوب ایمن‌ترین راه برای حفظ جنگل‌های هیرکانی است
1403 پنج شنبه 1 آذر

اتاق گیلان

اقتصادی

برگزاری مراسم استانی گرامیداشت روز ملی صادرات در سالن غدیر استانداری گیلان

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان و به نقل از ایرنا، هادی حق‌شناس روز شنبه در آئین تجلیل از صادرکنندگان نمونه گیلان گفت: امروز کشوری نیست که صادرات نداشته باشد، مبنای توسعه یافتگی صدور دستاوردهاست و به عبارتی تنوع مصرف، زمینه ساز صادرات است. وی ادامه داد: ایران اسلامی به لحاظ منابع طبیعی و انسانی در زمره ۲۰ کشور برتر دنیا و بنیه اقتصادی کشورمان با وجود تحریم‌های ظالمانه، بسیار قوی است.
وی عنوان کرد: تحریم‌ها و وجود مسائلی نظیر عدم الحاق ایران به اف. ای. تی. اف و غیره نتوانسته اقتصاد ایران را از ریل خارج کند بطوریکه مجموع صادرات نفتی و غیرنفتی کشور در سال ۱۴۰۲ تقریبا ۱۵۰ میلیارد دلار بوده است. وی گفت: باید مشکلات را احصاء و مسائل اساسی را شناسایی کرده و موارد را طریق سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مربوطه برطرف کنیم؛ امکان ندارد مساله در داخل استان قابل حل باشد و ما آن‌را رفع نکنیم و بر این مبنا مدیری که نتواند مساله‌ای را که در داخل استان قابل حل و در حیطه اختیاراتش است، رفع نکند باید صندلی مدیریت را ترک کند. استاندار گیلان تصریح کرد: اگر کسی اثبات کند بخشی از دولت در گیلان می‌تواند مساله‌ای را حل کند و در این زمینه کوتاهی کرده است به طور قطع با عامل این امر برخورد می‌شود، اگر هر یک از صادرکنندگان و واردگنندگان احساس می‌کنند مساله‌ای توسط مدیران بخش دولتی قابل حل است اما آن‌ها تعلل می‌کنند این موضوع را به نماینده عالی دولت در استان منعکس کنید. وی اظهار کرد: ظرفیت صادرات استان به میزان ۳۵۰ میلیون دلار در ۶ ماه نیست و این وضعیت نشان می‌دهد یک جای کار ایراد دارد؛ تردیدی نیست تحریم‌ها اثرگذار هستند اما بخشی از مشکلات را می‌توان به دست مسئولان برطرف کرد. قانون برای تسهیل است و مانع نیست؛ اگر امروز قانون مانع است ناشی از مشکلی است که ما ایجاد کرده‌ایم. حق‌شناس خطاب به مدیران بخش تجارت و بازرگانی گیلان گفت: هدف فراهم‌کردن تسهیلات و کمک به صادرکنندگان و واردکنندگان است تا کالا را ارزان صادر و وارد کنند و مواد اولیه در اسرع وقت به دست صنعتگر برسد. استاندار گیلان با اشاره به مشکلات ناترازی حامل‌های انرژی (برق و گاز صنعتگران استان در فصل های تابستان و زمستان)، گفت: اگر میزان اتلاف انرژی حوزه گاز صرف تولید برق می‌شد امروز هیچ صنعتگری در تابستان مشکل قطعی برق نداشت و بالعکس؛ گاه اتلاف انرژی برق و گاز کشور در مجموع به یک سوم می‌رسد که نشان می‌دهد در این حوزه و اتلاف انرژی در دنیا بی‌نظیر هستیم. وی میزان مصرف برق شهرک صنعتی رشت را ۴۴۰ مگاوات اعلام کرد و افزود: باید به سمت استفاده از انرژی‌های نو حرکت کنیم، منطقه آزاد انزلی فرصتی بی‌نظیر برای ورود پنل‌های خورشیدی است که در حال حاضر این منطقه آزاد و اداره کل بنادر و دریانوردی گیلان از آن بهره می‌برند، این موجب می‌شود بار شبکه سبک‌تر شود از اینرو باید در این بخش سرمایه‌گذاری کرد؛ دیگر زمان استفاده از سوخت های فسیلی سرآمده است. حق‌شناس گفت: مواردی که در این جلسات مطرح می‌شود "وعده و قول " نیست بلکه راهکارهایی است که پیش روی فعالان اقتصادی گذاشته می‌شود تا از این طریق به آن‌ها برای حل مشکلاتشان کمک کرد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در این همایش عنوان کرد: صادرات در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۰.۸ درصد افزایش و از نظر ارزشی ۲.۳ درصد کاهش داشته است. تیمور پورحیدری اضافه کرد: از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه از استان گیلان ۶۰۵ هزار تن کالا به ارزش ۳۴۳ میلیون دلار صادر شده که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۶۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۳۵۱ میلیون دلار بوده است. وی افزود: در ۶ ماه گذشته از گیلان ۱۷۱ هزار و ۸۳۹ دلار محصولات غذایی و دامی، ۶۹ هزار و ۲۳۲ دلار مواد شیمیایی، ۵۴ هزار و ۸۶۲ دلار کالاهای تولیدی، ۱۴۴ میلیون دلار محصولات کشاورزی، ۱۱۵ میلیون دلار تولیدات صنعتی، ۴۴ میلیون دلار مواد و صنایع معدنی و ۴۰ میلیون دلار مواد پتروشیمی و پایه نفتی صادر شده است. وی تصریح کرد: میزان واردات نیز در نیمه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۹ درصد و از نظر ارزشی ۳۵ درصد کاهش داشته است. پورحیدری عمده محصولات وارداتی به استان را محصولات صنعتی به ارزش ۳۷۴ میلیون دلار، کشاورزی ۲۶۶ میلیون دلار، معدن و صنایع معدنی ۴۴ میلیون دلار و پتروشیمی و پایه نفتی سه میلیون دلار اعلام کرد. مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان، ظرفیت صادرات استان را بسیار بیش از این رقم اعلام کرد و افزود: بسیاری از تولیدکنندگان استان از بنادر و گمرکات کشور کالای خود را صادر می‌کنند؛ هم‌اینک صادرکنندگانی در استان داریم که به بیش از ۶۰ کشور کالا صادر می‌کنند. پورحیدری مشکلات بخش‌های حمل و نقلی، انبار و سردخانه‌ای، پایانه صادراتی و پایانه بین المللی را از چالش‌های حوزه صادرات استان اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون برای حل این چالش‌ها و معضلات اقدامات موثری صورت گرفته که بزودی شاهد رفع و کاهش این مسائل خواهیم بود. وی محدودیت‌های مالی، هزینه بالای صادرات، نوسان در قوانین، تحریم‌ها، عدم اطلاع رسانی، عدم دست‌یابی به استانداردها، نبود نوآوری، انتقال ارز، آموزش ناکافی را از سایر مشکلات حوزه صادرات استان دانست.
قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان نیز در این آیین از تلاش‌های صادر کنندگان که در سخت‌ترین شرایط فعالیت اقتصادی می‌کنند، قدردانی و ابراز امیدواری کرد: به زودی شاهد راه‌اندازی و بهره‌برداری از پایانه صادراتی، نمایشگاه بین‌المللی و پنجره واحد اقتصادی در استان باشیم.
در این مراسم از 13 شرکت برتر صادراتی استان شامل شرکت‌های فولاد آناهیتا گیلان، کارآفرینان نسیم گیلان، سبحان انکولوژی و کاسپین تأمین، شرکت ستاره نادی، شرکت گروه صنعتی نادی، شرکت نوآوری شکوه نادی، شرکت تولیدی نگین ناب، شرکت پدیده طلایی سبز لنگرود، شرکت چوب کاران عصر نوین منطقه آزاد انزلی، شرکت تولیدی دستکش گیلان، صنایع ماشین‌سازی امیدی لاهیجان، کارخانه صنایع فلزی و میخ‌سازی رشت به عنوان صادرکننده نمونه استانی تجلیل به عمل آمد.

اشتراک گذاری: