اتاق گیلان
دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی (ICC) با قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان دیدار کرد استاندار گیلان در جلسه شورای گفتگو: رفع مشکلات شهر صنعتی کمک به توسعه اقتصادی استان است انعقاد پیمان پولی، مبادلات تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر را تقویت می‌کند افزایش صادرات کالاها از گمرکات استان گیلان پیام تبریک رئیس اتاق بازرگانی گیلان به مناسبت روز ملی صادرات نقش بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و تولید به‌شدت پررنگ است برگزاری مراسم استانی گرامیداشت روز ملی صادرات در سالن غدیر استانداری گیلان نایب رئیس اتاق بازرگانی گیلان: لزوم رعایت اصل پایش فرایندهای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در استان تکالیف دولت و بخش خصوصی در تجارت خارجی باید حفظ و توسعه تجارت با کشورهای همسایه و دنیا باشد استاندار گیلان گفت: مشکلات اقتصادی مشخص شده و یک به یک آن‌ها را با تفاهم و پیگیری حل می‌کنیم همایش هم‌اندیشی فعالان اقتصادی بندر انزلی به ابتکار اتاق بازرگانی گیلان جلسه کارشناسی سندیکای چای با حضور جهانساز رئیس سازمان چای کشور در محل اتاق بازرگانی گیلان میزبانی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه از هیأت تجاری استان ساراتوف روسیه نشست هیأت اقتصادی استان ساراتوف روسیه با فعالان اقتصادی اتاق گیلان ظرفیت و پتانسیل خوبی برای تجارت مستقیم بین گیلان و هند وجود دارد فعالان اقتصادی در نشست با مجمع نمایندگان گیلان خواستار همراهی همه‌جانبه آنان در رفع مشکلات زیرساخت‌های تجاری و حمایت از واحدهای تولیدی شدند در جلسه مشترک مدیرکل ثبت شرکت‌های کشور با اتاق بازرگانی گیلان مطرح شد: حل مشکلات فعالان اقتصادی در دستورکار واردات چوب ایمن‌ترین راه برای حفظ جنگل‌های هیرکانی است
1403 پنج شنبه 1 آذر

اتاق گیلان

اقتصادی

جلسه کارشناسی سندیکای چای با حضور جهانساز رئیس سازمان چای کشور در محل اتاق بازرگانی گیلان

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان، جلسه کارشناسی سندیکای چای با حضور جهانساز رئیس سازمان چای کشور در محل اتاق بازرگانی گیلان برگزار شد. قاسم رضائیان رئیس اتاق به معضلات حاکم بر کل بخش کشاورزی پرداخت و چای را در کنار برنج در زمره محصولات آسیب دیده این بخش برشمرد. وی با اشاره به توانمندی‌های استان در تولید محصولات کشاورزی از جمله برنج، چای، زیتون و کیوی اظهار داشت، انتظار در خصوص محصولات مزیت‌دار استان حمایت و مساعدت با تولیدکنندگان است اما متأسفانه تصمیمات مغایر با این هدف بوده و غالبا توسط غیرگیلانی‌ها و خارج از استان اتخاذ می‌شود، قاسم رضائیان کامیابی اصفهان و تبریز را به نقش‌آفرینی آن‌ها در تصمیمات کشوری مرتبط دانست. وی با اشاره به صادرات 4,195 تنی به ارزش 5,570,994 دلار چای در شش ماهه نخست سال از گمرکات گیلان افزود و گفت: حل مشکلات چای به صورت زیربنایی بسیار دشوار است و تجارت چای از سال 73 و 74 در مسیر انحرافی حرکت می‌کند و چندنرخی بودن ارز تجارت کشور را متأثر ساخته و منجر به شکل‌گیری فساد بزرگ چای شد که بازتاب‌های منفی فراوانی داشت. وی همچنین خواستار حل معضلات چای به صورت استانی و از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی شد و تأکید نمود، در صورت عدم توفیق در این زمینه، اتاق آمادگی دنبال کردن موضوع در سطح ملی را نیز دارد.
در ادامه، جهانساز رئیس سازمان چای کشور ضمن برشمردن جایگاه رفیع اتاق بازرگانی در طرح معضلات و مشکلات اظهار داشت: دانش فنی چایکاران همتراز همتایان خود در دیگر کشورها از جمله هند بوده و بیشترین آسیب به این محصول از سوی بازار و بازارسازی وارد شده است. با اینکه چای وارداتی گرانتر از چای داخلی است، با اینحال چای داخلی با استقبال مواجه نشده که نشان می‌دهد بخش خصوصی نتوانسته به بازار راه پیدا کند و ریشه‌های آن را می‌توان در بسته‌بندی یا برندسازی جستجو کرد. چراکه پیشران تمامی فعالیت‌های ضروری بازار است.
نیک سیرت مشاور اتاق بازرگانی نیز با انتقاد از اینکه بخش بازرگانی در مورد صادرات از یک بلاتکلیفی مشخص رنج می‌برد، خواستار فراهم‌شدن بسترهای رفاهی برای بخش صادرات همچون بخش واردات شد.
در ادامه سمیعی رئیس هیأت مدیره سندیکای چای، صادق حسنی مدیر اجرائی سندیکای کارخانجات چای شمال، احمدی شاد نماینده جهاد کشاورزی، داداش‌پور نایب رئیس کمیسیون کشاورزی و حسن‌پور رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی به بیان دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود برای برون رفت از شرایط موجود پرداختند.
در پایان جلسه، قاسم رضائیان با انتقاد از عملکرد جزیره‌ای سازمان‌ها و نهادها اظهار داشت که کمیسیون‌های تخصصی اتاق بسیار پویا و فعال هستند و اتاق بازرگانی متعلق به تمام فعالان اقتصادی خواهد بود. وی خاطرنشان کرد، اتاق پایگاه حضور فعالان اقتصادی است و این اتاق می‌تواند بسترساز اقدامات متمرکز باشد و این امیدواری وجود دارد که در ساختمان جدید بتوانیم شرایط را برای حضور پررنگ فعالان اقتصادی فراهم و ارتباطات افزایش یابد.

اشتراک گذاری: