به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان، فعالان اقتصادی گیلان در نشست با مجمع نمایندگان استان خواستار رفع برخی از چالشهای پیش رو در امر تجارت از جمله علت مشکلات ترافیکی محصولات کشاورزی در مرز آستارا، حضور سرمایهگذاران در استان، نبود کشتی کانتینری یخچالدار و کشتیهای رو رو برای حمل محصولات کشاورزی و جلوگیری از فسادپذیری محصول، عدم پرداخت تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی، مدیریت ناترازی انرژی و همچنین توسعه هدفمند بازارهای صادراتی محصولات کشاورزی و غذایی با کمیسیونهای اقتصادی اتاق بازرگانی به نمایندگان در دوره جدید یاری کنند.
رئیس مجمع نمایندگان استان در نشست با فعالان اقتصادی استان بر این موضوع که صنعت و اقتصاد کشاورزی باید محور اصلی اقتصاد استان قرار گیرد تأکید کرد. گودرزوند چگینی همچنین به پیشبینی رشد 8 درصدی بخش کشاورزی در برنامه هفتم توسعه اشاره و تصریح کرد که با برقراری ارتباط مستمر میان کمیسیونهای وابسته به اتاق بازرگانی، فرصتها و تهدیدهای موجود و پیشروی تولید و تجارت بخش کشاورزی شناسایی و موانع و مشکلات برطرف خواهد شد.
در این دیدار، رضائیان رئیس اتاق گیلان نیز در سخنانی، عدم مشورت دولت با اتاق بازرگانی و بخشخصوصی پیش از تدوین و صدور بخشنامه و دستورالعملهای مرتبط با حوزههای اقتصادی را عامل اصلی برخی مشکلات عنوان کرد و یادآور شد که این روزها بخشخصوصی با ابلاغ بخشنامههایی از سوی دولت مواجه میشود که صنعتگران و بازرگانان را در شرایط سخت و پرفشاری قرار داده است.
رضائیان با اشاره به آسیبهای ناشی از تداوم تخصیص یارانههای پنهان که به گفته وی، رقم آن 170 میلیارد دلار در سال برآورد میشود، ضمن بیان اینکه مسئولان در دولت و قوه مقننه نیز به خوبی به وجود یارانه پنهان و تبعات مخرب آن بر اقتصاد کشور آگاه هستند، تصریح کرد که مجلس دوازدهم باید نسبت به وجود و تداوم حضور چنین معضلات آسیبزایی در اقتصاد کشور و پیامدهای آن حساس باشد. وی همچنین، اصلاح رویههای بانک مرکزی در اعمال سیاستهای ارزی را از دیگر موضوعات ضروری حال حاضر در اقتصاد کشور عنوان کرد و یادآور شد که سیاست بازگشت ارز صادراتی به مانعی بزرگ در مسیر تجارت خارجی کشور بدل شده است.
در این نشست مباحث مختلفی از سوی فعالان مختلف اقتصادی گیلان مطرح و پیشنهادهایی از سوی نمایندگان مجلس ارایه شد.