دکتر صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان روز سه شنبه در جلسه کارشناسی تخصصی کمیسیون کشاورزی اتاق گیلان گفت: اخذ این شناسه برای چهار نوع محصول گلخانهای و مزرعهای و چهار محصول باغی برابر ابلاغیه اوایل امسال وزارت جهاد کشاورزی الزامی است. وی افزود: وزارت جهاد کشاورزی در خصوص نظارت بر تولید و ارتقای سلامت محصولات گیاهی با مسئولیت سازمان حفظ نباتات کشور برنامه جدی دارد و در این زمینه ضروری است که کیفیت محصولات کشاورزی ارتقا یافته و بر کیفیت این محصولات از مبدا تولید تا عرضه به بازارهای داخلی و خارج از کشور سیاست کنترلی و نظارتی اعمال شود. وی بهرهمندی از دانش و تجربیات علمی جهانی در زمینه استانداردسازی و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی از جمله استانداردهای جهانی را از الزامات تولید در عرصه کشاورزی عنوان و بیان کرد: فرایند تولید تا مصرف از مزرعه، باغ و گلخانه تا بازار مصرف باید به صورت یکپارچه مدیریت شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان اخذ شناسه کیو.آر را با هدف ارتقای کیفیت محصول نهایی و عمل به تکالیف قانونی موجود برای حفظ سلامت غذایی آحاد جامعه و تامین اطمینان خاطر مصرفکنندگان در تغذیه سالم محصولات کشاورزی لازم و ضروری خواند.
رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان هم در این جلسه تصریح کرد: صادرات نوک پیکان توسعه اقتصادی کشورها به شمار میآید. باید از اقتصاد صادراتمحور حمایت کرد. در تمام کشورهای با اقتصاد توسعهیافته، از صادرات حمایت میشود و هدف از برگزاری جلسات تخصصی در کمیسیونهای اتاق به همین دلیل بوده است. وی خاطرنشان کرد: اقتصاد کشور با مشکلات زیادی روبهروست؛ این مشکلات ابعاد مختلفی دارد و امیدواریم با تعاملی که با مدیران استان و بخش خصوصی و اتاق بازرگانی در کنار همدیگر برای عبور از این شرایط و مشکلات هماندیشی کنند و به راهحل عملیاتی خوبی برسند.
سیاب حسنپور رئیس کمیسیون اتاق بازرگانی گیلان نیز تاکید کرد: پیشگیری و کاهش مخاطرات و آلودگیهای تهدیدکننده سلامت غذایی در زنجیره تولید محصولات کشاورزی با منشاء گیاهی و در تداوم آن ارتقای شاخصهای سلامت عمومی از طریق شناسهدار کردن این محصولات محقق میشود. وی افزود: در این فرآیند مطابق شیوهنامه پایش و ردیابی عوامل خسارتزای گیاهی، محصولات مزارع و باغها از زمان کاشت تا برداشت و عرضه به بازارهای داخلی و خارجی تحت نظارتهای فنی گیاهپزشکی قرار میگیرد.