به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان در نشست مشترک میان قاسم رضائیان، رئیس اتاق بازرگانی گیلان و هاسونیچ، سفیر مجارستان در ایران- تهران، توسعه اقتصادی، فرهنگی و همافزایی تعاملات و بهرهگیری از ظرفیتهای موجود مورد گفتگو طرفین قرار گرفت. در این دیدار که صبح روز دوشنبه ۲۷ آذرماه و طبق درخواست سفارت مجارستان و هماهنگیهای بعمل آمده با وزارت امورخارجه تشکیل شد روبرت نمت، وابسته اقتصادی و بازرگانی سفارت مجارستان نیز حضور داشت. مهندس رضائیان، رئیس اتاق بازرگانی گیلان، ضمن خوشامدگویی به میهمانان، خلاصهای از ظرفیتهای اقتصادی استان را ارائه نمود. وی اظهار داشت: استان گیلان، منطقهای ثروتمند با ظرفیتهای متنوع است و بهعنوان مثال، ۹۰ درصد چای ایران در گیلان تولید میشود که دارای حجم بالای تولید و مرغوبترین چای ایرانی است. وی با ذکر اینکه بهترین برنجهای دنیا نیز در گیلان تولید میشود گفت: ظرفیتهای تولیدی خاص دیگری نیز در گیلان موجود است که از لحاظ کیفیت منحصر بفرد شمرده میشود مانند فندق، کیوی زیتون و محصولاتی دیگر. رئیس اتاق بازرگانی گیلان با بیان موقعیت جغرافیایی و استراتژیک استان گیلان توضیح داد: استان گیلان از خطوط ترانزیت جادهای، ریلی و دریایی برخوردار است و از این طریق با کشورهای حوزه کاسپین، اوراسیا و اروپا ارتباطات اقتصادی و تجاری بسیار خوبی دارد.
در ادامه جلسه، زولتان وارگا هاسونیچ، سفیر مجارستان در ایران – تهران، ضمن ابراز خرسندی و رضایت از سفر به گیلان اظهار داشت: روابط ایران و مجارستان تاریخچه بسیار کهنی دارد و پیشنیه روابط گیلان و مجارستان به زمان سلطنت شاه اسمعیل صفوى، که لودویک دوم پادشاه مجارستان سفیری به دربار وی فرستاد، بر میگردد. زولتان وارگا هاسونیچ، با معرفی ظرفیتهای کشور مجارستان توضیح داد : ظرفیتهای متعدد و متنوع در زمینههای توسعه فناوری، تولید محصولات لبنی، دامپروری، مدیریت آب، محصولات بهداشتی و دارویی و دندانپزشکی، دانههای مرغوب و نیز ترانسفر دانشجو و تبادل ظرفیتهای علمی از سوی کشور مجارستان به ایران وجود دارد و تا پیش از تحریمها حجم مبادلات تجاری میان ایران و مجارستان بسیار بالا بود؛ اما متأسفانه در پی تحریمها، تجارت دوجانبه این دو کشور به شکل چشمگیر کاهش پیدا کرد. سفیر مجارستان در ایران گفت: با این وجود، همیشه سعی بر این بوده است که روابط دو کشور بهبود یابد و اقتصاد دو منطقه مستعد همکاریهای بیشتر است.
این مقام مجارستانی با ذکر اینکه شایسته است فرصتهای همکاری اقتصادی، فرهنگی و سرمایهگذاری میان دو کشور شناسایی و معرفی شود افزود: هم اکنون دانشجویان بسیاری در کشور مجارستان از بورسیه تحصیلی استفاده کرده و در حال تحصیل در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی، کشاورزی، تکتولوژی و اقتصادی هستند.
رضائیان، رئیس اتاق بازرگانی گیلان پیشنهاد کرد تأسیس اتاق بازرگانی مشترکی که ارتباط میان اتاقهای بازرگانی گیلان مجارستان را تقویت و توسعه دهد تأسیس گردد تا همافزایی تعاملات و بهرهگیری از تنوع و پتانسیلهای اقتصادی، صنعتی و کشاورزی انجام گرفته و ارتباطات اقتصادی و تجاری مستحکمی باحضور تجار دو کشور برقرار کنیم. رضائیان گفت: کشور ایران یک کشور بزرگ، مستقل و آزاد است و تجار و تولیدکنندگان قادرند آزادانه به هر کشوری سفر کرده و تجارت کنند.
جناب زولتان وارگا هاسونیچ، سفیر مجارستان در ایران – تهران در این جلسه تصریح کرد: بهعنوان نماینده کشور مجارستان تلاش خواهم کرد تا تجار مجارستانی با نگرشی شفافتر و عمیقتر بر ظرفیتهای تجاری موجود در گیلان متمرکز شوند چرا که پتانسیلهای همکاری متعددی در زمینه کشاورزی، صنعتی، فرهنگی و اقتصادی بین دو منطقه دیده میشود. وی اشاره داشت باید تلاش کنیم روند تجارت و کسب و کار بین تجار دو کشور تسهیل شود.