اتاق گیلان
رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق گیلان مطرح کرد: کارآفرینی؛ روحیه و ذهنیتی برای عبور از مرزها و تغییر آینده است حرکت دوباره چرخ نوآوری در گیلان با پیوند پارک فناوری، صندوق نوآوری و اتاق بازرگانی حضور پررنگ اتاق بازرگانی گیلان در بزرگ‌ترین رویداد هفته‌ کشاورزی بغداد بازرس کل گیلان پیشنهاد داد: تشکیل کمیته پنجره واحد حمایتی و نظارتی سرمایه‌گذاری برای تولید در اتاق بازرگانی گیلان رئیس اتاق بازرگانی گیلان: ساماندهی محصول چای در قالب تعاونی‌ها، راهی برای ارتقاء تولید و فروش سرکنسول روسیه در رشت از توسعه همکاری‌های تجاری با گیلان استقبال کرد دیدار دکتر معصومی با رئیس و نایب رئیس اتاق بازرگانی گیلان: تأکید بر توسعه همکاری‌ها پایانه صادراتی یک ضرورت برای تکمیل زیرساخت‌های تجارت در گیلان است مشارکت مردمی، کلید اصلی تحقق جهش سرمایه‌گذاری برای تولید است تیزهوش تابان در یکصدمین جلسه شورای گفتگو تاکید کرد: رفع ابهام مالیات بر ارزش افزوده کالاهای تولید شده در مناطق آزاد تجاری رئیس اتاق بازرگانی گیلان در یکصدمین جلسه شورای گفتگو مطرح کرد: درخواست تفویض اختیارات کامل به استان‌ها برای رونق اقتصادی گیلان استاندار گیلان در صدمین جلسه شورای گفتگو: عملکرد بانک‌های خصوصی در سه سال اخیر بررسی شود صدمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گیلان برگزار شد همایش تجلیل از واحدهای صنعتی، معدنی و صادرکنندگان نمونه در گیلان برگزار شد جلسه کارشناسی شورای گفتگو با محوریت بررسی موانع و چالش‌های صدور پروانه مرغداری و حذف مناطق پرخطر سه‌گانه استان دیدار مدیرعامل و معاونان کشتیرانی خزر با رئیس اتاق بازرگانی گیلان و تأکید بر توسعه تعاملات تجاری دریایی بررسی مشکلات مرزی آستارا و چالش‌های منطقه ویژه اقتصادی در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گیلان صنایع دستی گیلان در مقایسه با سایر کشورها، با قیمت‌های مناسبی در بازارهای جهانی قابل عرضه هستند
1404 شنبه 6 اردیبهشت

اتاق گیلان

اقتصادی

نودمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان، نودمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان گیلان به ریاست آقای دکتر عباسی استاندار محترم گیلان و به دبیری آقای رضائیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان، با بررسی دو دستور جلسه در خصوص مشکلات و موانع ناشی از فرآیند تخصیص ارز به واحدهای تولیدی و همچنین بررسی طرح پیشنهادی اتاق بازرگانی گیلان در خصوص مالیات بر ارزش افزوده در محل سالن غدیر استانداری گیلان مورخ 13/8/1402 روز شنبه رأس ساعت 14 برگزار گردید. در این جلسه استاندار گیلان گفت: هدف و اصل برگزاری این کارگروه‌ها برداشتن موانع، تسهیل مبادلات مرزی، کمک به فعالان اقتصادی، افزایش صادرات و دلگرمی صادرکنندگان است. عباسی افزود: ظرفیت‌های صادراتی استان باید شکوفا شود. وی تصریح کرد: چشم‌انداز خود را در صادرات هم از لحاظ حجمی و هم ارزی باید افزایش و رشد دهیم. استاندار گیلان در ادامه عنوان کرد: در ترانزیت محصولات کشاورزی و صنایع تبدیلی و صادراتشان باید راه را هموار کنیم. وی افزود: در شرایط موجود با استفاده از ابزار جدید و امکانات بهینه باید راحت‌ترین، مقرون به صرفه‌ترین و ارزان‌ترین راه را برای صادرات پیدا کنیم. عباسی از افتتاح خط ریلی رشت به کاسپین در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: باید افق ۱۴۰۴ را در ارزآوری مشخص کنیم. وی افزود: تراز صادرات و مسائل ارزی باید در استان مشخص شود تا واحد ارزی در گیلان استقرار یابد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان نیز در این کارگروه اظهار داشت: بررسی مشکلات و موانع تخصیص ارز برای واحدهای تولیدی از اولویت‌های ما برای تسهیل صادرات در استان به‌شمار می‌آید.
رضائیان افزود: با سرعت بخشیدن به روند حل مشکلات پایانه مرزی آستارا می‌توانیم سهم گیلان از بازار روسیه را افزایش دهیم. وی همچنین گفت: باید هر سال صادرات استان را افزایش دهیم چرا که عمده محصولات استان ما کشاورزی و قابل صادرات است. رئیس اتاق بازرگانی گیلان افزود: سالانه از کشور ۴۰۰ هزار تن کیوی صادر می‌شود که سهم استان از این صادرات ۲۰۰ هزار تن است. وی در ادامه تصریح کرد: در بهار صادرات و در شرایط خوب صادرات باید خروجی از گمرک آستارا بیشتر شود اما متأسفانه ما هنور بحث برگشت محصولات کشاورزی را نتوانستیم حل کنیم. رضائیان افزود: باید مدت ارسال کالا از ۱۲ روز کاهش یابد. وی در خاتمه خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات مهم صادرکنندگان چند نرخه بودن ارز و مالیات بر ارزش افزوده است که باید دولت بر آن اهتمام ویژه‌ای داشته باشد.
مدیر کل صنعت، معدن و تجارت گیلان نیز در این کارگروه گفت: مسیر اصلی صادرات ایران به روسیه از طریق آذربایجان است و چون کشتی‌های مجهز حمل ونقل دریایی مناسب زیادی نداریم متأسفانه حمل ونقل ارزان در صادرات صورت نمی‌گیرد. پورحیدری افزود: مهمترین چالش صادرات به روسیه نبود زیرساخت‌های حمل و نقل در استان است. وی همچنین گفت: سهم ایران از صادرات به روسیه کمتر از 4/0 درصد است در حالیکه کشورهای غیر هم مرز سهم بیشتری از صادرات به روسیه دارند. مدیرکل صمت گیلان افزود: در روسیه ۹۵ درصد کالاها در فروشگاه‌های زنجیره‌ای توزیع می‌شود و صادرکنندگان ما به تنهایی نمی‌توانند به بخش فروش این فروشگاه‌ها ورود کنند و باید حمایت شوند. وی در ادامه عنوان کرد: برای صادرات مستقیم به روسیه صادرکنندگان ما ۲۸ درصد مالیات پرداخت می‌کنند. پورحیدری افزود: مدت انتظار ثبت سفارش واحدهای تولیدی، برای تخصیص ارز در بانک مرکزی باید کاهش یابد.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده‌ای گیلان نیز در این کارگروه گفت: تملک ۹ هکتار از زمین پایانه مرزی جدید آستارا انجام و تاکنون ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای تملک اراضی هزینه شده است. نیک فهم افزود: در ۷ ماهه سال جاری گیلان در صادرات ۱۷ درصد و در واردات کالا ۱۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته‌ایم. وی در خاتمه خاطر نشان کرد: در بخش ترانزیت نیز ، افزایش ۱۲۸ درصدی در ترانزیت ورودی و خروجی در آستارا را شاهد بودیم.

اشتراک گذاری: