اتاق گیلان
تأکید رئیس اتاق بازرگانی گیلان بر هم‌افزایی میان همه ذی‌نفعان در دیدار با مدیرعامل راه‌آهن رشت هم‌اندیشی هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی با مدیرکل امور مالیاتی پیرامون مشکلات مالیاتی واحدهای تولیدی و صادراتی استان قاسم رضائیان در مراسم گرامیداشت روز ملی زیتون: فعال‌سازی تشکل‌ها و انجمن‌ها به تقویت کشاورزی استان می‌انجامد رئیس اتاق بازرگانی گیلان اعلام کرد: اعلام آمادگی یک شرکت ایرانی برای سرمایه‌گذاری در پروژه راه‌آهن رشت – آستارا قاسم رضائیان در جلسه شورای گفتگو بر ضرورت حمایت از تولیدکنندگان و تأمین انرژی تأکید کرد دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی با قاسم رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان دیدار کرد استاندار گیلان در جلسه شورای گفتگو: رفع مشکلات شهر صنعتی کمک به توسعه اقتصادی استان است انعقاد پیمان پولی، مبادلات تجاری کشورهای حاشیه دریای خزر را تقویت می‌کند افزایش صادرات کالاها از گمرکات استان گیلان پیام تبریک رئیس اتاق بازرگانی گیلان به مناسبت روز ملی صادرات نقش بخش خصوصی در ایجاد اشتغال و تولید به‌شدت پررنگ است برگزاری مراسم استانی گرامیداشت روز ملی صادرات در سالن غدیر استانداری گیلان نایب رئیس اتاق بازرگانی گیلان: لزوم رعایت اصل پایش فرایندهای سرمایه‌گذاری و کارآفرینی در استان تکالیف دولت و بخش خصوصی در تجارت خارجی باید حفظ و توسعه تجارت با کشورهای همسایه و دنیا باشد استاندار گیلان گفت: مشکلات اقتصادی مشخص شده و یک به یک آن‌ها را با تفاهم و پیگیری حل می‌کنیم همایش هم‌اندیشی فعالان اقتصادی بندر انزلی به ابتکار اتاق بازرگانی گیلان جلسه کارشناسی سندیکای چای با حضور جهانساز رئیس سازمان چای کشور در محل اتاق بازرگانی گیلان میزبانی اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه از هیأت تجاری استان ساراتوف روسیه
1403 چهارشنبه 21 آذر

اتاق گیلان

اقتصادی

یادداشت: بریکس، فرصتی که باید غنیمت شمرد

تجارت هدفمند، آرمان توسعه را محقق و جامعه را در مسیر رفاه قرار می‌دهد. تجارت، در گذر زمان شکل‌های متفاوتی به خود گرفته است. دنیای تجارت امروز، ظهور قطب‌بندی‌های جدید را تجربه می‌کند. توازن قدرت و گسترش مرزهای توانمندی، کشورها را به حضور در مجامع و نهادهای بین‌المللی ترغیب نموده تا از منافع آن در مسیر توسعه کشورشان بهره‌مند شوند. عضویت در یک نهاد بین‌المللی با مجموعه‌ای از دستاوردهای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همراه است. بدون تردید، پیوستن ایران به گروه بریکس که از قدرت‌های نوظهور اقتصادی جهان تشکیل یافته، به چهره سیاسی کشور در مجامع بین‌المللی وزنی قابل‌قبول می‌بخشد. چنانکه دولتمردان نیز، از آن به‌عنوان یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک یاد می‌کنند. نگاهی به اعضای اصلی این گروه که ۴۶ درصد از جمعیت جهان و ۲9 درصد از تولید ناخالص آن را به خود اختصاص داده‌اند نیز گواه این مدعاست.
در بعد اقتصادی نیز نمی‌توان از دستاوردهای بالقوه پیوستن به گروه بریکس بسادگی گذشت. رشد صادرات، از جمله مهمترین اهرم‌های تحقق رشد اقتصادی کشور است که در سایه گسترش تعاملات بین‌المللی رنگ واقعیت به‌خود می‌گیرد. یکی از نقاط ضعف اقتصاد ایران در تحقق این آرمان، عدم عضویت در سازمان‌های بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های همکاری چندجانبه است. فقدان حضور ایران در گروه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی قدرتمند، رشد صادرات را با محدودیت مواجه ساخته است. بنابراین، هر نوع ارتباط هدفمند با دنیا می‌تواند به نفع ایران باشد. عضویت ایران در بریکس، به دنیا نشان داد که درهای کشور برای برقراری مناسبات بین‌المللی باز است. حالا که فضای روابط بین‌الملل به نفع کشور در حال تغییر است، بایستی فرصت را غنیمت شمرد. پذیرش ایران در پیمان شانگ‌های و هم اکنون گروه بریکس، جایگاه مقبول کشور را در عرصه بین‌الملل نمایان می‌سازد. اعضای بریکس به‌خوبی آگاهند که ایران یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر انرژی جهان بوده و به شاهراه انرژی خلیج فارس استیلا دارد. بدون تردید اعضای بریکس به‌ویژه روسیه، چین و هند که مبادلات تجاری مستقلی با ایران دارند، برای استفاده از ظرفیت‌های کشور اندیشیده‌اند و از ارزش آن به‌خوبی آگاهند. عضویت ایران در بریکس، اتفاق مبارکی است، به شرط آنکه بتوان از ظرفیت‌های بریکس در جهت پیشرفت اقتصادی کشور و حل مسائل معیشتی مردم بهره جست. به این منظور بایستی با تشکیل تیم‌های کارشناسی و کارگروه‌های لازم ضمن شناخت بیشتر الزامات بریکس، با افزایش هماهنگی ایران با سایر کشورها، از پتانسیل‌های آن در جهت گشایش اقتصادی و رونق تجارت فرامرزی استفاده نمود. امری که دور از دسترس نخواهد بود.

اشتراک گذاری: