اتاق گیلان
واردات چوب ایمن‌ترین راه برای حفظ جنگل‌های هیرکانی است رئیس اتاق بازرگانی، وضعیت صادرات گیلان در سه ماهه نخست سال را تشریح کرد رئیس اتاق بازرگانی در دیدار با خبرنگاران: سیاست ارزی غلط بزرگ‌ترین مشکل صادرکنندگان است در جلسه کمیسیون کشاورزی مطرح شد: تعرفه پایین نگهداری محصول کیوی در سردخانه‌ها چالش اصلی سرمایه‌گذاران این حوزه یادداشت : لزوم بازنگری محیط کسب و کار و عوامل اثرگذار بر آن بازدید مهندس کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی از ساختمان در حال احداث اتاق گیلان هدف‌گذاری برای تدوین بسته پیشنهادی اولویت‌های سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت یادداشت رئیس اتاق بازرگانی گیلان برای رئیس‌جمهور منتخب رئیس اتاق بازرگانی گیلان: صادرکنندگان فرش مشوقی ندارند دعوت ریاست اتاق بازرگانی گیلان از آحاد مردم بویژه فعالان اقتصادی جهت حضور پرشور در انتخابات پیش رو پیام تسلیت رئیس اتاق بازرگانی گیلان در پی درگذشت تعدادی از هم استانی‌های گیلانی در حادثه آتش‌سوزی بیمارستان قائم رشت مراسم تجلیل از پیشکسوتان، هنرمندان و کارآفرینان برتر و فعالان صنایع‌دستی گیلان با مشارکت کمیسیون صنایع دستی اتاق بازرگانی و اداره کل میراث فرهنگی استان پیام تبریک رئیس کمیسیون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی اتاق گیلان به مناسبت روز جهانی صنایع‌دستی پیام تبریک رئیس کانون زنان بازرگان اتاق گیلان به مناسبت روز جهانی صنایع‌دستی حضور ریاست اتاق بازرگانی گیلان در مراسم بزرگداشت یاد و خاطره خادم الرضا (ع)، رئیس جمهور، شهید آیت‌الله رئیسی (ره) و همراهان شهید ایشان کمک‌های انسان‌دوستانه انجمن صنعت پخش گیلان به آسیب‌دیدگان روستای امام‌زاده ابراهیم شفت پیام تسلیت اعضای هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی گیلان در پی شهادت رئیس جمهور و هیأت همراه در سانحه هوایی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی: اقتدار غذایی برای کشور مهم است
1403 پنج شنبه 29 شهریور

اتاق گیلان

اقتصادی

یادداشت: بریکس، فرصتی که باید غنیمت شمرد

تجارت هدفمند، آرمان توسعه را محقق و جامعه را در مسیر رفاه قرار می‌دهد. تجارت، در گذر زمان شکل‌های متفاوتی به خود گرفته است. دنیای تجارت امروز، ظهور قطب‌بندی‌های جدید را تجربه می‌کند. توازن قدرت و گسترش مرزهای توانمندی، کشورها را به حضور در مجامع و نهادهای بین‌المللی ترغیب نموده تا از منافع آن در مسیر توسعه کشورشان بهره‌مند شوند. عضویت در یک نهاد بین‌المللی با مجموعه‌ای از دستاوردهای مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی همراه است. بدون تردید، پیوستن ایران به گروه بریکس که از قدرت‌های نوظهور اقتصادی جهان تشکیل یافته، به چهره سیاسی کشور در مجامع بین‌المللی وزنی قابل‌قبول می‌بخشد. چنانکه دولتمردان نیز، از آن به‌عنوان یک دستاورد بزرگ دیپلماتیک یاد می‌کنند. نگاهی به اعضای اصلی این گروه که ۴۶ درصد از جمعیت جهان و ۲9 درصد از تولید ناخالص آن را به خود اختصاص داده‌اند نیز گواه این مدعاست.
در بعد اقتصادی نیز نمی‌توان از دستاوردهای بالقوه پیوستن به گروه بریکس بسادگی گذشت. رشد صادرات، از جمله مهمترین اهرم‌های تحقق رشد اقتصادی کشور است که در سایه گسترش تعاملات بین‌المللی رنگ واقعیت به‌خود می‌گیرد. یکی از نقاط ضعف اقتصاد ایران در تحقق این آرمان، عدم عضویت در سازمان‌های بین‌المللی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های همکاری چندجانبه است. فقدان حضور ایران در گروه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی قدرتمند، رشد صادرات را با محدودیت مواجه ساخته است. بنابراین، هر نوع ارتباط هدفمند با دنیا می‌تواند به نفع ایران باشد. عضویت ایران در بریکس، به دنیا نشان داد که درهای کشور برای برقراری مناسبات بین‌المللی باز است. حالا که فضای روابط بین‌الملل به نفع کشور در حال تغییر است، بایستی فرصت را غنیمت شمرد. پذیرش ایران در پیمان شانگ‌های و هم اکنون گروه بریکس، جایگاه مقبول کشور را در عرصه بین‌الملل نمایان می‌سازد. اعضای بریکس به‌خوبی آگاهند که ایران یکی از بزرگترین دارندگان ذخایر انرژی جهان بوده و به شاهراه انرژی خلیج فارس استیلا دارد. بدون تردید اعضای بریکس به‌ویژه روسیه، چین و هند که مبادلات تجاری مستقلی با ایران دارند، برای استفاده از ظرفیت‌های کشور اندیشیده‌اند و از ارزش آن به‌خوبی آگاهند. عضویت ایران در بریکس، اتفاق مبارکی است، به شرط آنکه بتوان از ظرفیت‌های بریکس در جهت پیشرفت اقتصادی کشور و حل مسائل معیشتی مردم بهره جست. به این منظور بایستی با تشکیل تیم‌های کارشناسی و کارگروه‌های لازم ضمن شناخت بیشتر الزامات بریکس، با افزایش هماهنگی ایران با سایر کشورها، از پتانسیل‌های آن در جهت گشایش اقتصادی و رونق تجارت فرامرزی استفاده نمود. امری که دور از دسترس نخواهد بود.

اشتراک گذاری: