اتاق گیلان
پیام تبریک و فراخوان سامان نظری معافی، رئیس اتاق بازرگانی گیلان: از پیروزی مقتدرانه تا آغاز دوران سازندگی ملی با حضور استاندار و سفیر جدید ایران در باکو، کلنگ احداث توسعه ساختمان جدید اتاق بازرگانی گیلان به زمین زده شد تخصیص جایگاه‌های ویژه سوخت برای ناوگان پخش مواد غذایی و دارویی در گیلان پیام سرکار خانم خوش‌مو رئیس کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق گیلان به مناسبت روز جهانی و هفته ملی صنایع‌دستی برگزاری نخستین جلسه کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی گیلان: هم‌اندیشی برای رفع چالش‌های تولیدکنندگان دیدار نماینده مردم آستارا با رئیس اتاق بازرگانی گیلان؛ بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در پایانه مرزی آستارا دیدار صمیمانه رئیس اتاق بازرگانی گیلان با فرماندهی انتظامی استان در راستای تقویت همکاری‌ها افتتاح پنجره واحد کمیته حمایت از سرمایه‌گذارى براى تولید در اتاق بازرگانی گیلان در دیدار رئیس اتاق گیلان با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی مطرح شد: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توانمندی‌های صادراتی گیلان آغاز به کار کمیسیون فرش، هنر و صنایع‌دستی اتاق بازرگانی گیلان به ریاست خانم مارینا خوش‌مو کمیسیون بازار پول، سرمایه و تأمین مالی اتاق بازرگانی گیلان تشکیل شد برگزاری نشست کمیته پایش کارت بازرگانی در اتاق بازرگانی گیلان تاکید رئیس اتاق گیلان بر همکاری قوا با بخش خصوصی و رفع مشکلات اقتصادی در نشست صمیمی با دکتر مهدی فلاح نماینده رشت دومین جلسه کمیسیون نوآوری، دانش‌بنیان و هوشمندسازی اتاق بازرگانی گیلان در دیدار رئیس اتاق بازرگانی گیلان با رئیس خانه صنعت مطرح شد؛ تلاش برای جستجوی راهکارهای مشترک حمایتی از واحدهای تولیدی و صنعتی دیدار انجمن زیتون استان گیلان با رئیس اتاق بازرگانی گیلان: بررسی راهکارهای توسعه و حمایت از تولید زیتون یادداشت: الزامات توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و نقش راهبردی استان گیلان در نشست مشترک هیأت تجاری فدراسیون روسیه و فعالان اقتصادی استان گیلان مطرح شد: تأکید بر توسعه همکاری‌های لجستیکی و نقش کلیدی بندر انزلی
1404 سه شنبه 10 تیر

اطلاعیه‌ها و بخشنامه‌ها

اطلاعیه‌ها / بخشنامه‌ها

ابلاغ مصوبه شورای قیمت‌گذاری در خصوص قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳

وزیر جهاد کشاورزی مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در خصوص قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ را ابلاغ کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان و به نقل از ایسنا،‌ برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان غذای اصلی وابسته هستند. ایران سالانه بیش از ۲ میلیون تن برنج تولید می‌کند که بیشترین برنج تولید شده مربوط به دو استان مازندران و گیلان است. تابستان آغاز فصل برداشت برنج است و در انواع مختلف برنج، این زمان برداشت متفاوت است و در نقاط متفاوت این بازه زمانی می‌تواند اختلاف یکی دو هفته‌ای داشته باشد. طی ماه‌های گذشته یکی از مسائل و مشکلات موجود ممنوعیت واردات برنج خارجی به کشور و کمبود این برنج در عرصه بازار بود که به گفته کارشناسان می‌‌تواند موجب گرانی در کشور شود. از طرفی دیگر نیز حجم قابل توجهی برنج در گمرک پیش از شروع دوره ممنوعیت واردات برنج باقی مانده بود که اجازه وارد شدن به بازار را نداشت که بر اساس مصوبه شورای قیمت‌گذاری، در راستای حمایت از تولید داخل، در پایان ممنوعیت واردات برنج (۱۵ آبان) اولویت واردات برنج با واردکنندگانی است که در خرید حمایتی برنج تولید داخل مشارکت کنند.
به استناد مفاد قانون اصلاح تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ به تاریخ ١٢ آذر ١٣٩٩ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با تاکید بر به‌کارگیری رویکرد جایگزینی سیاست تضمینی به جای خرید تضمینی در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۰۷/۰۲ تصویب شد. طبق مصوبه شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی در خصوص قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ قیمت برنج گروه یک (خزر، فجر و ارقام مشابه) برای هر کیلوگرم ۷۵ هزارتومان با ملاحظات ۱۰ درصد شکستگی تعیین شده است. همچنین قیمت برنج گروه دو (شیرودی، سازندگی و ارقام مشابه) برای هر کیلوگرم ۷۳ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شکستگی تعیین شده است. ضمن اینکه قیمت برنج گروه سه (ندا، نعمت و ارقام مشابه) نیز برای هر کیلوگرم ۷۰ هزار تومان با ۱۰ درصد شکستگی لحاظ شده است. قیمت ارقام مشابه برنج در چهارچوب این تصویب‌نامه توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین و اعلام می‌شود.
قیمت ارقام مختلف برنج بر حسب درصد شکستگی دانه توسط وزارت جهاد کشاورزی با مشارکت سازمان برنامه و بودجه کشور تعیین می‌شود. در این بخشنامه همچنین تأکید شده که وزارت کشاورزی موظف است واردات برنج و توزیع آن را به نحوی مدیریت کند که فروش برنج داخلی در فصل برداشت از سوی تولیدکنندگان داخلی با مشکلی مواجه نشود.
در راستای حمایت از تولید داخل، در پایان ممنوعیت واردات برنج (۱۵ آبان) اولویت واردات برنج با واردکنندگانی است که در خرید حمایتی برنج تولید داخل مشارکت کنند. معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مکلف است ساز و کار اجرایی بند (۳) این مصوبه را با همکاری معاونت امور زراعت معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی، شرکت بازرگانی دولتی ایران و انجمن و همچنین تشکل‌های ذی‌ربط با تأکید بر توسعه کشت قراردادی و تنظیم بازار داخلی برنج تهیه و به دبیرخانه شورای قیمت‌گذاری اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی ارسال کند. دستورالعمل مربوطه پس از تأیید دبیرخانه از سوی رئیس شورا و وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ می‌شود. در اجرای ماده (۳۳) قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت حمایت از کشاورزان متناسب یا میزان رعایت برنامه الگوی کشت ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد. همچنین انجام خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به داشتن بیمه محصول است. به منظور بهبود شرایط کیفی خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی رعایت کامل استانداردهای مربوط ضروری است. به استناد ماده (۶۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و ماده (۳۶) آیین نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کودهای شیمیایی زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی به منظور تولید محصولات سالم، خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت حد مجاز باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی است.


اشتراک گذاری: